Författare

Svenska författare

Det finns ett flertal författare som är särskilt uppskattade för deras författarskap i Sverige. I den här delen kommer du att få veta lite om några av våra mest hyllade svenska författare.

Stieg Larsson

En känd svensk författare som nått utanför Sveriges gränser med sina böcker är Stieg Larsson. Stieg föddes år 1954 i Norrbotten och är särskilt känd för hans bokserie som kallas för Millenium som blivit filmatiserad både i Sverige, men också i USA.

Fredrik Backman

En annan svensk författare som börjat nå en internationell läsarkrets är Fredrik Backman. Fredrik föddes år 1981 i Stockholm. Några av hans mest kända verk är en man som heter Ove och Björnstad som båda har blivit filmatiserade och hyllade.

Astrid Lindgren

Ett annat känt namn både i Sverige och internationellt är Astrid Lindgren. Astrid föddes år 1907 i Småland och är en av våra mest älskade barnboksförfattare. Några exempel på Astrids verk är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken och Ronja Rövardotter.

Camilla Läckberg

Namnet på Sveriges mest sålda författare just nu är Camilla Läckberg. Camilla föddes år 1974 i Fjällbacka där många av hennes böcker utspelar sig. Camilla är känd för sina kriminalromaner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *