Författare

Internationella författare

I föregående inlägg har vi berättat om några svenska författare. I den här delen vill vi berätta lite om några internationella författare.

Agatha Christie

Agatha Christie är en brittisk författare. Agatha föddes år 1890 och är känd i hela världen som deckargenrens drottning. Hon är känd för ett flertal romanserier där vi får följa en huvudperson som löser olika brott. Några exempel på Agathas kändaste figurer är Hercule Poirot och Miss Marple.

Stephen King

Eftersom vi berättat om deckardrottningen är det inte mer än rätt att vi också berättar om skräckkungen. Stephen King är en amerikansk författare. Stephen föddes år 1947 och har under sin karriär skrivit massor med böcker inom genren skräck som skrämt läsare i flera generationer.

Haruki Murakami

Haruki Murakami är en japansk författare. Haruki föddes år 1949 och har skrivit ett flertal internationella bestsellers. Till exempel Norwegian Wood, Kafka på stranden om romanserien 1Q84.

Nora Roberts

Nora Roberts är en amerikansk författare. Nora föddes år 1950 och är mest känd för sina romaner inom romance genren. Flera av hennes böcker ligger mer eller mindre ständigt på topplistorna över de mest sålda böckerna i världen.

J.R.R. Tolkien

J.R. R Tolkien är en brittisk författare som föddes år 1892 och är mest känd för sagan om ringen böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *