Klassiker

Internationella klassiker

Klassiker är en genre inom litteraturen som är som tidlös. Alltså att boken uppskattas av många läsare över flera generationer och därför kan inte en bok som är nyligen utgiven kallas för en klassiker. Det finns ett flertal böcker som klassas som klassiker och i den här delen kommer du att få en kort genomgång på några av världens mest kända klassiker.

The great Gatsby av F. Scott Fitzgerald

The great Gatsby, eller den store Gatsby som den svenska titeln är är en av världens mest kända klassiker som är skriven av författaren F. Scott Fitzgerald. Boken utspelar sig under 1920-talet där vi får följa en ung man som flyttar till ett nytt område. En av hans grannar är den mytomspunne Gatsby som är känd för sina fester. Boken gavs ut för första gången år 1925.

Frankenstein av Mary Shelley

Frankenstein är bok som som är skriven av författaren Mary Shelley. I boken får vi följa vetenskapsmannen Victor Frankenstein som skapar en konstgjord människa. Boken anses vara en av världens första science fiction romaner. Boken gavs ut för första gången år 1818.

Jane Eyre av Charlotte Brontë

Jane Eyre är en bok som är skriven av författaren Charlotte Brontë, men första gången då boken gavs ut år 1847 var det under pseudonymen Currer Bell. I boken får vi följa huvudpersonen Jane under hennes uppväxt och hur hon hittar kärleken.

Unga kvinnor av Louisa May Alcott

Unga kvinnor, eller little women som originaltiteln lyder är en bok skriven av författaren Louisa May Alcott. I boken får vi följa systrarna March. Boken kom först ut år 1868.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *