Klassiker

Svenska klassiker

I tidigare inlägg har vi berättat lite om några kända internationella klassiker. Därför kommer vi i det här inlägget att gå igenom några av våra mest kända svenska klassiker.

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg

Den allvarsamma leken är bok skriven av författaren Hjalmar Söderberg. I boken får vi följa kärleksrelationen mellan karaktärerna Lydia och Arvid. Boken gavs ut för första gången år 1912.

Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf

Gösta Berlings saga är en bok skriven av författaren och nobelpristagaren Selma Lagerlöf. Boken utspelar sig i en värmländsk by där vi får följa huvudpersonen prästen och hans vän Gösta Berling. Boken gavs ut för första gången år 1891.

Kallocain av Karin Boye

Kallocain är en bok skriven av Karin Boye och är en av Sveriges första science fiction böcker. Boken är en dystopi där samhället är ständigt övervakat och styrt av polisen. Vi får följa huvudpersonen Leo som skapat en sanningsdrog. Boken gavs för första gången ut år 1940.

Utvandrarna av Vilhelm Moberg

Sist ut har vi en trilogi skriven av författaren Vilhelm Moberg. Trilogin kallas för utvandrarna och i böckerna får vi följa en grupp svenskar som emigrerar till USA för att försöka finna lyckan. Boken gavs för första gången ut ur 1949.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *