Om litteratur

Konsumera litteratur

Förr i världen var litteratur något som var exklusivt för de som hade det bäst ställt i samhället. Dels för att de fick lära sig att läsa, men också för att litteratur var svårare att få tag på eftersom att det var mer kostsamt att trycka böcker. Men numera kan vem som helst läsa en bok när och hur den vill. Nu kan alla som vill läsa böcker, oavsett funktionsvariation. Det finns böcker i blindskrift för de synskadade och det finns ljudböcker för de som exempelvis har dyslexi. Eftersom att det numera finns många olika sätt att konsumera litteratur tänkte vi i den här delen berätta kort om de olika sätten som finns att konsumera litteratur idag.

Fysiska böcker

Det mest klassiska är att man läser böcker fysiskt. Det finns böcker i alla format och vissa är dyrare än andra. Du kan låna böcker på biblioteket gratis om du har ett bibliotekskort. Men du kan också köpa böcker i fysiska bokhandlar eller i de som finns online.

Ljudböcker

Ett annat bra sätt att konsumera litteratur är genom att lyssna på ljudböcker. I takt med att ljudbokstjänsterna har blivit fler har det även blivit allt vanligare att man lyssnar på böcker. För många har det bidragit till att de konsumerar mer böcker än vad de gjorde innan. Det är till exempel smidigt att lyssna på böcker under tiden du gör andra saker.

E-böcker

Förutom att du kan läsa böcker fysiskt och som ljudböcker går det också att läsa e-böcker. En e-bok är ett bokmanus som kommer i digitalt format som du laddar ner till din läsplatta eller till din telefon. Du kan köpa eller låna e-böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *