Om litteratur

Praktiska böcker

Som vi alla vet får vi kunskap från böcker. Det börjar med läroböcker i skolan och fortsätter med studier på universitet eller högskola. Det har dock alltid funnits ett dilemma att kunna konvertera teoretisk kunskap till praktisk kunskap. Vår moderna kunskapssyn präglas fortfarande av filosoferna Platons samt Descartes definition av kunskap. Oavsett hur vi ser på kunskap kvarstår alltid omvandlingen från teoretisk kunskap till praktisk användning. Praktiska böcker, i motsats till teoretiska böcker, kommer att hjälpa dig bli bättre på något som du redan gör.

Porträttfotografering

Ett bra exempel på teoretisk kunskap som omvandlas till praktisk användning är fotografering och framförallt porträttfotografering. Många drömmer redan som barn om att bli fotografer men det krävs stor kunskap för att kunna producera foton i världsklass. I dag har flera professionella fotografer valt att dela med sig av sina kunskaper i bokform. Dessa praktiska böcker kommer att ge dig kunskap om porträttfotografering som är svår att få på annat sätt.

Porträtt

Dagens kameror, oavsett om det handlar om en digitalkamera eller en mobilkamera, kommer att ge mycket detaljerade porträtt, ibland alltför detaljrika. Det är därför rekommenderat att lägga en naturlig makeup med markerade ögon inför fotograferingen. Med en eyeliner kan du enkelt skapa en intensiv och skarp blick på några sekunder. Parfym.se erbjuder ett brett sortiment av bra eyeliner av hög kvalitet i olika former, färger samt konsistenser. Du kan till exempel välja en flytande eyeliner för en starkt dramatisk look eller en kajalpenna för att skapa en mjukare eller sotig look. Här hittar du eyeliner från välkända varumärken som bland annat Clinique, Clarins, Lancôme, Max Factor, IsaDora och Maybelline till bra pris.

Teknisk kunskap

Bra böcker är med andra ord inte alltid för nöjesläsning utan även för nytta. För dig som vill börja med fotografering finns det många bra böcker som kommer att ge dig värdefull kunskap för att kunna skapa de bästa bilderna. En ny fotograf kommer att behöva lära sig en hel del om digitalkameran. Även en erfaren fotograf kan behöva putsa på eller förbättra sina kunskaper. Dagens digitala kameror är betydligt mer komplicerade att göra rätta inställningar på än den tidigare analoga kameran. Därför kommer praktiska böcker inom fotografi att utgöra en värdefull hjälp för dig som vill bli en bättre fotograf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *