Författare

Köp storpack med kopieringspapper online

Du skriver egna böcker eller dikter, eller så önskar du bli författare. Då är det bra att alltid ha mycket kopieringspapper och annat bra kontorsmaterial hemma.

Köp kopieringspapper på nätet

För att skriva en riktigt bra text måste du redigera den om och om igen. Writing is rewriting som man säger på engelska. Även om det är bekvämt att skriva på datorn, så är det alltid mycket lättare att korrekturläsa texten i pappersform. Genom att köpa kopieringspapper hos Office Depot i storpack har du alltid nog med papper hemma för att kunna skriva ut ditt manus när du vill.

Skapa god litteratur

För att verkligen skapa litteratur som du kan stå för, böcker som du vill publicera och som kommer att bli lästa, så måste du bearbeta texten mycket väl. Du behöver läsa den flera gånger. Men det är också klokt att låta andra personer läsa och kommentera din text. Om ditt manus är på 200 sidor är det naturligtvis justare att du skriver ut texten åt dem, än att de ska behöva skriva ut själva. Då kan de enkelt skriva kommentarer i marginalerna och stryka under ord och meningar.

Du måste också våga förändra texten. Lyssna noga på vad andra har att säga om ditt manus, utan att gå i självförsvar. Det gäller särskilt sådant som flera personer reagerar på. Det kan handla om för korta eller långa meningar eller att det är något i handlingen som kan förbättras.

För att bearbeta texten så bra som möjligt bör du skriva ut den och läsa flera gånger. Du kommer alltid att hitta nya saker att förändra och förbättra. Ett tips är att använda markeringspennor i olika färger. Då blir det enklare att se vad som behöver förändras när du tittar igenom ditt manus och sedan bearbetar texten på datorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *