Om litteratur

Få jobb inom litteraturbranschen

Om du älskar böcker och litteratur i allmänhet kan du ta ditt intresse vidare genom att söka ett jobb inom litteraturbranschen. Nedan får du tips på hur du lyckas få jobb inom litteraturbranschen.

CV och personligt brev

Att ha ett bra och tydligt CV och personligt brev är viktigt för att rekryteraren ska få ett bra hum om dig. Om du inte har ett personligt brev finns det personligt brev mall på nätet där du enkelt kan få hjälp med att skapa ett bra och säljande personligt brev. Du kan skräddarsy brevet efter det jobb du söker. Om du till exempel ska söka jobb på ett bibliotek kan det vara bra att få med att du pluggat litteraturhistoria på universitet. Det kan vara särskilt bra att ta hjälp med dina ansökningshandlingar om du inte har skapat sådana förut eller om du har skickat ut många ansökningar men inte fått resultat.
När du har dina ansökningshandlingar som du är nöjd med kan du börja skicka iväg ansökningar. Tänk på att inte bara söka jobb som finns utannonserade utan också skicka iväg så kallade spontanansökningar om du vet en arbetsplats du verkligen vill jobba på. Till exempel ett förlag eller en bokhandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *