Stipendiat till Åmål

Nu kommer ytterligare en författare till Åmål som stipendiat inom det Litterära Residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland.

Välkommen till författarkvällen på Café XO i Åmål i samarbete med  Bokdagar i Dalsland
torsdagen den 8 september kl 19 med Levi Henriksen och Jila Mossaed.

Affisch AIRLittVG160908
Åmål är en av fyra orter i Västra Götaland som tar emot författare som Artist in Residence under ett par veckor upp till en månad. De andra orterna är Strömstad, Alingsås och Partille. Författarna kommer för att skriva, finna ny inspiration och knyta nya kontakter med kollegor och läsare.

Varje ort som ingår i Residensprogrammet har en egen inriktning:
ALINGSÅS Barn och unga, PARTILLE Forskning, ÅMÅL Norden, STRÖMSTAD Internationellt

I Åmål samarbetar vi med Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening som ställer en fin arbetslokal till förfogande för gästande författare. En arbetslokal som är centralt placerad i det Nordiska Litteraturhuset på Kyrkogatan i Åmål. Tillsammans välkomnar vi nu författaren och musikern Levi Henriksen från Norge som kommer att vistas i Åmål från den 29 augusti till den 28 september 2016. Efter att ha gästat de Nordiska Novelldagarna flera gånger, senast i maj 2016 är han välbekant med staden.

LeviHenriksenscen6013sLevi Henriksen är född 1964 i Kongsvinger. Han är författare, musiker och journalist. Han har gett ut novellsamlingar, romaner, essäsamlingar, barn och ungdomsböcker. Han debuterade 2002 med novellsamlingen Feber och har skrivit flera novellsamlingar sedan dess. 2004 fick han sitt stora genombrott med romanen Snö ska falla över snö som fallit, en bok som belönades med Bokhandlarpriset samma år, senaste romanen som heter Harpesang kom 2014. I mars 2016 kom ungdomsboken Så lenge himmelen är over jorda och den har fått fin kritik i Norge. Under våren 2016 har Levi Henriksen släppt en ny cd och gjort en bejublad turné med sitt band Levi Henriksen & Babylon Badlands och en självbiografisk konsertföreställning som heter Det beste bandet i himmelen.

 

Pressmeddelande som pdf

Vid ev frågor kontakta:

Johanna Lindström
Koordinator för Litterärt Residensprogram och Fristäder i Västra Götaland
Coordinator of the Literary Residence Program and Cities of Refuge in Vastra Gotaland
+46(0)76-324 27 71
johanna.lindstrom@stromstad.se www.airlitteraturvastragotaland.se 

foto Åsa Carlsson/BiD